Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

de MotanLaOale in Prajituri, 19 Iun 2013 | 27756 vizualizari

 

Si uite asa incetisor din vorba in vorba, mai mult hlizeala, din reteta in reteta, mai mult ale voastre am ajuns si eu, dupa doi ani jumatate, la reteta 350. Nu va mai zic ce placere am sa stau toata ziua cu voi pe site ca stiti de acum! Avand multe albusuri ramase in congelator am facut un guguluf si niste briose pentru toti bucatarasii!

 

INGREDIENTE

  • 14 albusuri
  • 14 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 7 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • UMPLUTURA
  • rahat
  • mix fructe deshidratate (ananas, banane, papaia, stafide, cocos)
  • 2 lingurite cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc.

Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste.

Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.

O treime din compozitie se pune intr-un castron si se amesteca cu cacaoa cu o spatula pana la omogenizare.

Forma de guguluf se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Rahatul se taie bucatele si se tavalesc prin zahar pudra sa nu se lipeasca.

In forma de guguluf se pune jumatate din compozitia alba si se presara bucatile de rahat.

Se toarna compozitia cu cacao si se presara mixiu de fructe deshidratate.

Rahatul si fructe deshidratate se pun dupa gustul fiecaruia, mai multe sau mai putine.

Deasupra se toarna compozitia alba ramasa si se niveleaza.

Eu facand din multe albusuri mi-a ramas compozitie si am facut si niste briose, respectand aceiasi pasi.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30-40 minute pana este facut si rumenit putin deasupra.

Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca 10-15 minute, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate orna dupa dorinta cu diverse glazuri, frisca, ducceata....

Eu am presarat putin zahar pudra.

Se taie si se serveste!

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (94)

MotanLaOale 1

28.10.2013, 22:46

Imi pare rau. Eu nu folosesc decat ingrediente de baza fara adausuri, de varsta si obisnuinta. Secretul este in baterea albusurilor. Sa stii ca ce vezi in poza este facut cum scrie, fara smecherii ascunse. Inca o data imi pare rau ca nu ti-a iesit ca la mine!

adela_64 1

30.12.2013, 08:44

La multi ani, Motane! Dupa cum am spus, am asteptat Craciunul sa fac cozonac si cu albusurile sa faca acest chec. A iesit perfect! Eu l-am pus in forme de chec obisnuite ca inca nu am o forma de guguluf. Am sa postez poze dupa ce trece nebunia cu sarbatorile. Iti doresc din suflet toate cele bune si un an nou plin de sanatate si "retete minunate"!

MotanLaOale 1

30.12.2013, 11:45

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca (din albusuri)